Geboorteverwerking

Heb je een moeizame bevalling gehad en vraag je je af hoe jouw kindje dit heeft beleefd? Of voel je je schuldig naar je kind toe, over hoe de bevalling is gegaan? Is jouw kindje een huilbaby of maak je je zorgen om het slaappatroon of het gedrag van het kind? Ben je benieuwd of bijzonderheden rond de conceptie of tijdens de zwangerschap invloed hebben gehad op je zoon of dochter? Wil je weten hoe jouw eigen geboorte nu nog doorwerkt in je leven? Ben je een alleengeboren tweeling of meerling, of denk je dit te zijn, en wil je weten op welke manier dit invloed heeft in je leven?

Geboren zijn we allemaal. De één heel vlot en snel, de ander met wat meer tegenstribbelingen en wellicht zelfs complicaties. Een Luisterkindafstemming Geboorteverwerking geeft helderheid over het moment van geboren worden.

Het geboren worden is voor kind en ouder een bijzondere ervaring, waarbij beiden ook een andere beleving aan dit moment kunnen hebben. Zo kan de moeder denken dat het heel vermoeiend voor het kind moet zijn geweest, terwijl het kind de geboorte als heerlijk en gemakkelijk heeft ervaren. Of voelde de moeder haar kracht, maar was het kind angstig voor wat er allemaal zou gaan komen. Soms denken we ook dat met complicaties het kind toch zeker wel een geboortetrauma moet hebben opgelopen. Om erachter te komen hoe de geboorte ervaren is en om te zien of er daadwerkelijk een trauma aanwezig is, kan je gebruik maken van een Luisterkindafstemming Geboorteverwerking. Deze is niet alleen voor pasgeborenen, maar kan ook worden ingezet bij voor kinderen die al ouder zijn, of zelfs voor volwassenen. Een Luisterkindafstemming Geboorteverwerking kan worden aangevraagd vanaf dat het kind 8 weken oud is. De eerste weken na de geboorte heeft het kindje de tijd nodig om de overgang van baarmoeder naar de buitenwereld te verwerken en rustig te mogen landen. Ook kunnen de emoties van de ouders nog hoog zitten. Zo kunnen ouder en kind eerst even rusten.

Met een Luisterkindafstemming Geboorteverwerking maak ik via De Luisterkind Methode op zielsniveau contact met jou of je kind en luister ik naar wat jij of je kind over de geboorte wil vertellen. Bij een afstemming op het kind wordt soms de moeder erin meegenomen. We gaan samen terug naar het moment van geboren worden en zien wat er toen is gebeurd, wat nu in het leven wellicht nog steeds invloed heeft op bijvoorbeeld gedrag, denkwijze, angsten of binding met ouders, familie of vrienden. We kijken samen of er een eventueel trauma aanwezig is en net zoals bij een gewone Luisterkindafstemming bekijken we of en hoe dit trauma te keren is en of er handvatten zijn waar aandacht naar toe mag. Ik luister naar wat jij nodig hebt of je kindje nodig heeft om anders op de geboorte terug te kijken, zodat het geen belemmering meer vormt in het leven nu.

Wil je een Luisterkindafstemming Geboorteverwerking aanvragen of wens je meer informatie hierover, mail mij gerust via info@lichtkindje.nl of vul het contactformulier in. Ik zal dan spoedig contact met jou opnemen.